Valóságos rohammal szembesülnek a háziorvosok és asszisztenseik: azok a betegeik hívogatják őket, akik oltást kaptak, de kártyát nem. Közben nemcsak a páciensek, hanem orvosok és asszisztenseik is arról panaszkodnak, hónapok óta várják az oltást igazoló kártyájukat. Már nemcsak azért keresik sokan háziorvosukat, hogy van-e Pfizer-vakcina, rengetegen telefonálnak afelől érdeklődve, hogy miért nem kapták meg az oltottságukat bizonyító védettségi igazolványukat. Csakhogy hiába, mert a háziorvosok nem látnak arra rá, hol tart az okmány kiállításának folyamata. Már így is rátukmáltak a háziorvosokra minden munkát, éjjel-nappal dolgozunk, oltunk február óta, még hétvégén is. Most a nyakunkba varrják ezt is, hogy ha a beteg nem kapta meg az igazolványát, akkor az azért lehet, mert a háziorvos nem töltötte fel a rendszerbe az adatait. Épp az imént hívott megint egy beteg, az okmányirodából küldték el, azt mondták neki, hogy nálunk reklamáljon, mert nincs a rendszerben. Mi megnéztük, és látjuk, hogy fel van töltve a nevéhez minden adat.

  1. Mit tegyünk, ha ? - HáziPatika
  2. Nem jatt meg a védettségi igazolvány tv

Mit tegyünk, ha ? - HáziPatika

Ebben az esetben ezt jelezhetjük annak az oltópontnak, háziorvosnak ahol megkaptuk a védőoltást, és kérhetjük, hogy rögzítsék a védőoltás beadásának a tényét. Mi a helyzet, ha benne van a rendszerben, de nem kapott igazolványt? Ha a védőoltás rögzítve van az EESZT-ben, és 8 napon belül mégsem érkezett meg postai úton a Védettségi igazolvány, akkor az Ügyfélkapun, illetve a weboldalon keresztül jelezhetjük ezt a problémát, a Koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlap leadásával – írja a portál. (Mint már fent jeleztük, a többség inkább 10-12 nap után kapja meg. ) Olvasónk tegnap azt tapasztalta, hogy az április 9-én megkapott oltásának a rendszerben nincs nyoma, miközben másoknál ez már akár az oltás napján megjelenik. Felhívta az oltást beadó háziorvosát, aki megnézte, és ugyancsak észlelte, hogy ők ugyan rögzítették az oltást, az még sincs benne a rendszerben. Ekkor ismét rögzítették. Olvasónk este már azt látta, hogy az oltás ténye megjelent az EESZT honlapján.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Nem tudom, hol veszett el, mert hozzám nem ért ide – mondja egy harmadik asszisztens. A férje sebész, őt is oltották januárban, de ő sem kapta meg a plasztikkártyát. "Januárban és februárban kaptam oltóponton. Még nem kaptam igazolványt. Ügyfélkapun jeleztem körülbelül tíz napja, de még nem jött válasz" – így egy vidéki asszisztens. Komka Péter / MTI A salgótarjáni József Attila Művelődési Központban kialakított oltópont Egyik beszélgetőtársunk szintén felemlegette, hogy egy éve nem tud szabadságra menni a járvány miatt, és amikor megtehetné, akkor az igazolvány hiánya miatt mégsem teheti meg, elszakítva érzi magát a családjától, mert a közös programnak (állatkert, kávézó, vadaspark) lőttek kártya hiányában. Eközben látja, hogy az a páciensük, akit egy vagy két héttel korábban ő oltott, lobogtatja a védettségi igazolványát. Ezért is érzi rettentő igazságtalannak, hogy ő a védettségi igazolványát négy hónapja nem kapja meg, és sehonnan nem kap segítséget. Sorok állnak a kormányablaknál a védettségi igazolvány miatt A védettségi igazolványok késedelme széleskörű problémának tűnik.
  1. Gyökérkezelés után enni
  2. Ezt kell tenni, ha nem érkezett meg a védettségi igazolvány - Az én pénzem
  3. Nem jatt meg a védettségi igazolvány pdf
  4. Awful album letöltés video
  5. Mit tegyek, ha nem jött meg a védettségi igazolvány?
  6. KORMÁNYHIVATALOK - Hírek
  7. Facebook belépés ingyen facebook
  8. Nem jatt meg a védettségi igazolvány 4
  9. Nem jatt meg a védettségi igazolvány youtube

Nem jatt meg a védettségi igazolvány tv

Így lehet ellenőrizni, hogy rögzítve van-e az oltás A kormány most a honlapon arra hívja fel a figyelmet, hogy a beoltottak maguk is leellenőrizhetik, hogy rögzítve van-e a védőoltás beadása, ami azért fontos, mert a védettségi igazolvány gyártása csakis azon adatok alapján történhet, amelyeket az oltóponton rögzítettek. Az oltás rögzítését az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs portálján lehet lekérdezni: Ehhez ügyfélkapus hozzáférés kell. Az EESZT információs portálra történő belépés után az Ellátások fülre kattintva kiválasztjuk az Eseménykatalógus menüpontot. Az Eseménykatalógusban a kívánt időtartományt beállítva lekérdezhetjük az Ellátási események listáját. Az Esemény típusánál a Covid oltás kifejezést kell látnunk ha az oltást megfelelően rögzítették. A portál ugyan nem írja, de az oltásnak nyoma van az Egészségügyi és betegdokumentumok almenüben, sőt az eProfilban is. Amennyiben ezt a védőoltás beadása utáni napokban sem találjuk, akkor csúszás vagy hiba történt a rögzítéskor, az adatok felvitelekor.

Figyelt kérdés Május 18 és június 23-án kaptam meg a pfizert, már a hatóidő is majdnem eltelt, teljesen "védett" vagyok. Ez ugye rajta van az oltási papíromon. De idő közben mikor már egy hónapja se jött, kiderült, a Taj-kártyámmal van baj, elírták az egyik adatomat valahol, azt javítják, de addig továbbra sincs védettségim. Viszont megyünk nyaralni, és a Siófoki plázsra mennénk bulizni (még jó, hogy addigra már nem kell szállodában kártya…) Nagyon bosszantó, hogy tudom, régen lehetne már kártyám, ezért is olttattam be magam, de a hasznát nem élvezhetem, és így a barátaim sem, ugyanis nem hagynak magamban kint a szórakozóhely előtt, hanem ők sem mennek be, pedig nekik van kártya… Okmányirodában már vagy 5-ször voltam intézkedni emiatt, azt mondták nem tudnak védettségit helyettesítő valami papírt adni. Ráadásul a mobilapplikáció se enged be a taj-számom miatt, konkrétan a hibás adat miatt nem tudják hozzárendelni az oltást a taj-számomhoz, így az én taj-számom nincs benne az eeszt oltásos rendszerében.

2021. április 29. Kaotikus a helyzet a védettségi igazolvány körül. Sokan hetekkel az oltás után sem kapják meg, pedig a négymilliomodik beadása után már többletjogosítványokat kapnak a vele rendelkezők. Mutatjuk, mit kell tennie annak, akinek nem érkezett meg a plasztiklap. Olvasóink többsége, ha 8 napon belül nem is (ahogy a kormány állítja), de az első oltást követően 2 héten belül megkapta a védettségi igazolványt (ami elvileg azt bizonyítja, hogy valaki átesett a betegségen, vagy megkapta első oltását). Ugyanakkor sokaknak egyáltalán nem érkezik meg a plasztiklap, amely már csak azért is fontos, mert a 4 milliomodik oltást követő újabb nyitás számos többletjogosítványt ad azoknak, akik fel tudják mutatni. (Például ezzel mehetnek moziba, színházba, sporteseményekre stb. Erről részletesen itt írtunk. ) Egyik olvasónk is akkor kezdett gyanakodni, hogy valami nem stimmel, amikor körülötte már azoknak a családtagoknak és ismerősöknek is meghozta a postás a plasztiklapot, akik nála jóval később kaptak oltást.

22:22 Hasznos számodra ez a válasz? 9/12 A kérdező kommentje: A siófoki plázsra mennénk, ami egy szórakozóhely, régóta tervezzük.. :( 10/12 anonim válasza: Kérdező, mától NEM KELL oltási igazolás a szálláshelyekre... :) 2021. 3. 10:45 Hasznos számodra ez a válasz? Kapcsolódó kérdések:

  1. Mi a visszér 4
  2. Dobó istván tér
  3. Egyetemhez kell nyelvvizsga feladatok
  4. Nyeletőfékes bojlis orson welles
  5. Berki krisztián friss hírek sport
  6. A 18 század szellemi mozgalma
  7. Váci kórház látogatási idő
  8. Használt seat leon
  9. Szerelem van a levegőben 20 rész magyarul videa film
  10. Ruha textil méteráru
  11. Férfi atléta trikot
  12. Páll gergely barna
  13. Veli bej fürdő nyitvatartás
  14. Karácsonyi képek letöltése ingyen
  15. Batta eva szinesznoő w
  16. Nrszh tevadmin rendszer
  17. Hotel mendan képek
August 12, 2022