A tatai Öreg-tó partján álló, későbarokk kastélyt építészeti értékei, díszesen kialakított belső terei, valamint 18. századi eredetű szentimentális kertje és angolparkja teszi egyedi látnivalóvá. A kastély egy emeletes, két saroktornyos, 14 tengelyes copf épület, amely Fellner Jakab tervei szerint 1765 után épült, mikor Esterházy Miklós megbízásából a vár lebontásával annak helyére tervezett nagyszabású elgondolás anyagiak hiányában meghiúsult. Elkészülte 1777 körüli időre tehető. A kastély történeti múltjához tartozik, hogy a Napóleon előli visszavonuláskor 1809. augusztus 22. és november 21. között Ferenc magyar király és Ludovika királyné a kastély lakója volt. 1848-49-ben a kastélyban éjszakázott Windisgrätz és Haynau. Mindez a nevezetesség az elbűvölő Öreg-tó partján áll. Magyarország legrégebbi halastava. A Tatai Öreg -tó kiemelkedő természetvédelmi jelentőségű tó. Európa egyetlen olyan városi tava, melyen az őszi és téli hónapokban vadludak és más költöző madarak tízezrei találnak átmeneti menedéket.
  1. Vízimalmok Tatán, Tata
  2. Tata látnivalói, fő nevezetességei ajánló és képek
  3. Tata Utazási és Turisztikai Kalauz – Turizmus információk Tatáról
  4. Gerecse Kisokos - Térkép, képek, városok, látnivalók ...
  5. Tata kaland - Vendégvélemények, képek, leírások - Szallas.hu programok
  6. Tata térképe, címkereső és útvonaltervező | Mymap.hu

Vízimalmok Tatán, Tata

A templom vörös márvány kapuzata fölött az Esterházy-címer látható, tetőzetén fazsindelyes huszártorony ül. Főoltárképe nem az eredeti, 1890-ben készült (Bartók B. u. ). római katolikus plébániatemplom Térkép Terveit F. A. Pilgram készítette, az építkezés 1751-ben kezdődött Fellner Jakab vezetésével. A barokk-copf stílusú templom 1787-re épült fel teljesen. Kapuzata fölött az építtető Esterházy család címere látható. Vörös márvány főoltára Schweiger Antal munkája. A kriptában temették el Fellner Jakabot (Kossuth tér). vár Vár, várrom Térkép Az Öreg-tó partján álló vár első épülete a XIV. sz. -ban épült, a gótikus-reneszánsz várpalota a XIV-XV. -ban, Zsigmond és Mátyás királyok idején alakult ki. Kettős fal és árok védte. 1727-ben az Esterházy család birtokába került. A XVIII. -ban barokk, 1815 után romantikus stílusú átalakításokat végeztek. Mai, neogótikus formáját a XIX. végén nyerte. A várban ma a Kuny Domonkos Múzeum kiállításai láthatók: római és középkori kőtár, Tata története a közép- és a törökkorban, stb.

Bemutatás A lapon tatai cégek, intézmények, magánszemélyek honlapjai, illetve a várossal (közvetve, vagy követlenül) foglalkozó weboldalak, információk találhatók. Tata és környékének bemutatása, látnivalói, a tatai vár, cégek, szállás, egészség, tanulás, munka, minden egy helyen, a linkgyűjteményben.

  1. Tejszínes tárkonyos csirkemell leves receptek
  2. Pehelykönnyű túrós pite recept
  3. Tata (Agostyán) - Térkép - Látnivalók, múzeumok
  4. Súlyos balesete után meghalt Kelő Gere László raliversenyző | 168.hu
  5. Miguel monoblokkos WC alsós + tartály - WC - Aquatrade Online Fürdőszoba
  6. Eger wellness szállások shop
  7. Nevezetességek | Tata Város Hivatalos Honlapja
  8. Itt a friss jelentés: tudod, mennyivel nőtt a lakásod értéke egy év alatt?
  9. Hotel Hungária (Magyarország Siófok) - Booking.com
  10. Oltasi igazolvany eeszt | Ingyenesen letölthető a koronavír
  11. TATA - Megmutatjuk mit érdemes megnézni!
  12. Bonbonetti szaloncukor - Tesco
August 12, 2022