Hatásai: kiváló fájdalomcsillapító és értágító hatás. Igen hatékony főleg neuralgiás jellegű betegségek (pl. isialgia, lumbago, radiculitis), posttraumatikus és gyulladásos állapotok, csomós visszértágulatok, migrén, izomgörcsök és izomgyengeségek esetén. Tens kezelés (Transcutan elektro-nervo-stimulációs kezelés) Az utóbbi évtizedben bevezetett TENS kezelési eljárást többségében fájdalomcsillapításra, fekélyek, felfekvések, bőrsérülések, kezelésére alkalmazzák. A kezelés lényege, hogy a TENS által szolgáltatott impulzusokkal csak a vastag érző idegrostokat ingereljük, és ezzel mintegy meggátoljuk azoknak a vékonyabb rostoknak az ingerületvezetését, amiken keresztül a fájdalom érzete az agyba jut. Terápiás előnye, hogy a fájdalomcsillapító gyógyszerek szedését részben vagy egészben megtakaríthatja. Egyéni érzékenység szerint akár naponta többször is használható. Mindenfajta fájdalomcsillapításra, így akár daganatos betegeknél is alkalmazható. Szelektív ingeráram kezelés Izmok és idegek sérülése után alkalmazzuk utókezelésre.

Elektroterápia, TENS kezelés - Arthuman Központ

  1. Szelektív ingeráram kezelés | Hotel Therápia
  2. Fizikoterápia | Pasamed
  3. Fizikoterápia | Pasamed, Szelektív ízületi kezelések
  4. Piknik takaró pepco
  5. Pizza King 17 - pizza házhozszállítás - rendelés, olasz étel házhozszállítás - rendelés, magyaros étel házhozszállítás - rendelés, török étel házhozszállítás - rendelés
  6. Amigurumi kulcstartó minta word
  7. Máté Péter - Azért vannak a jóbarátok - Máté Péter dalai a zenésztársak előadásában CD - M - CD (magyar) - Rock Diszkont - 1068 Budapest, Király u. 108.
  8. Kínai naptár gyermek name generator
  9. Édesanyám emlékére képek
  10. Fog fekete csík 2
  11. Fizikoterápia - Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
  12. Otos lotto nyeroszamok 2011 edition
szelektív ingeráram kezelés

Szelektív ingeráram kezelés: mit kell róla tudni? - Termál Online

A szelektív ingeráram kezelés ezt az idegsérülés miatt meggyengült izmot illetve izomcsoportot erősíti, illetve fokozza az izomtónusát. A szelektív ingeráram kezelés során a gyengült, bénult izmokat impulzus árammal ingerlik, ami így az összehúzódások révén izommunkát vált ki. Ez nem fájdalmas eljárás, a beteg csak enyhe bizsergést érez a feltett elektródák között. A kezelés fájdalomcsillapító hatású is. Lágylézer kezelés A lézerfény az utóbbi évtizedekben vált méltán elismert részévé a fizioterápiás kezeléseknek. Ez a fájdalommentes kezelés sejtszinten javítja a sérült szövetek keringését, így azok gyorsabban javulnak. Nagy előnye továbbá, hogy jól kombinálható már, fizioterápiás kezelésekkel is, mint a lökéshullám-terápia, masszázs, akupunktúra, gyógytorna. Neurológiai betegségek, fájdalmak esetén jól alkalmazható, az egyik leggyakrabban használt fizioterápiás kezelés. Jól alkalmazható az ideggyógyászatban a legtöbb betegség esetén: trigeminusz neuralgia carpalis alagút szindróma fejfájás, migrén arcidegbénulás derék- és hátfájdalom porckorongsérv ízületi fájdalmak reumatoid artritisz neuralgia perifériás bénulások spazmusok, kontraktúrák A lágylézer terápia a gyógytornával, gyógyszerekkel és más fizikoterápiás kezelésekkel jól kombinálható.

  1. Izlandi zuzmó kismamáknak
  2. Szakal metal autóalkatrész
  3. Piros mandula köröm
  4. Ady endre utca 1 5
  5. Középszintű biologia érettségi feladatok témakörök szerint
  6. Szablya étterem kerepes
  7. Dobos torta újragondolva
  8. Mit jelent az életvitelszerű tartózkodás na
August 12, 2022