Porfíriában szenvedő hemodializált betegeknél az alumínium-hidroxid alkalmazása nem biztonságos. Az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések: Veseelégtelenségben szenvedő betegnél az antacidok hosszú távú alkalmazása kerülendő. Veseelégtelenségben szenvedő, vagy krónikus művesekezelésben részesülő betegek esetében a készítmény alumínium tartalmát figyelembe kell venni (encephalopathia veszélye), a szérum alumínium- és magnézium szintjét rendszeresen kontrollálni kell. Ha a gyomorégés, ill. a GERD tünetei 10 napon túl is fennáll, vagy ha romlanak, a kóreredetet tisztázni kell, és a kezelést újra kell értékelni. A készítmény 109, 9 mg szorbitot és 596, 60 mg maltitot tartalmaz rágótablettánként. Ezért ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában, a készítmény nem szedhető. A készítmény adagonként kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz, így gyakorlatilag nátrium mentesnek tekinthető. TÚLADAGOLÁS: az alumínium-hidroxid és magnézium sók kombinációjának akut túladagolása során a következő tüneteket jelentették: hasmenés, hasi fájdalom, hányás.

Acido-GIT Maalox cukormentes rágótabletta 40x

acido git vélemények y

Az Acido-Git Maalox nagy adagokban alkalmazva bélelzáródást (ileus) idézhet elő vagy súlyosbíthatja azt. Kezelése: az alumínium és a magnézium a vesén keresztül választódik ki. Akut túladagolás esetén fokozott folyadékbevitel és forszírozott diurézis javasolt. Veseelégtelenség esetén hemodialízisre vagy peritoneális dialízisre is szükség lehet. ÖSSZETÉTEL: Rágótablettánként 400 mg víztartalmú alumínium-oxidot (ami megfelel 200 mg alumínium-oxidnak), és 400 mg magnézium-hidroxidot tartalmaz. Ismert hatású segédanyagok: 0, 213 mg nátrium, 109, 9 mg szorbitot, 596, 60 mg maltitot tartalmaz rágótablettánként. ELLENJAVALLAT: A készítmény hatóanyagaival, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység. Súlyos vesekárosodás (a tablettában lévő magnézium miatt). MELLÉKHATÁS: Immunrendszeri betegségek és tünetek: Nem ismert: túlérzékenységi reakciók, mint pruritus, urticaria, angioödéma és anafilaxiás reakciók. Anyagcsere- és táplálkozási betegségek és tünetek: Nem ismert: hypermagnesaemia, hyperaluminaemia.

acido git vélemények download

Hogyan kell alkalmazni az Acido-Git Maalox cukormentes rágótablettát? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja: Felnőtteknek és 15 éven felüli serdülőknek - Gyomorégés vagy reflux esetén egyszeri adagként 1-2 tablettát kell elszopogatni vagy elrágni. - Naponta maximálisan 6 adag, azaz maximum 12 tabletta vehető be. A gyógyszer legfeljebb 10 napig szedhető. Az alkalmazás módja: Az Acido-Git Maalox rágótablettát szájon át kell alkalmazni. Főétkezések után 1-3 órával, illetve lefekvés előtt célszerű bevenni. Ha az előírtnál több Acido-Git Maalox cukormentes rágótablettát vett be Az alumínium-hidroxid és magnézium sók kombinációjának akut túladagolása során a következő tünetek jelentkezhetnek: hasmenés, hasi fájdalom, hányás. Vesekárosodásban szenvedő betegeknél és időseknél nagy adagban történő alkalmazása bélelzáródást idézhet elő vagy súlyosbíthatja azt.

  1. Acido git vélemények se
  2. Acido-git Maalox Szuszpenzió Pet Palackban 250ml - Sanofi-Aventis - Gondviselés Patika
  3. Portik tamás gyerekei
  4. Acido git vélemények 5
  5. Acido-Git Maalox rágótabletta vélemények és értékelések - Vásárlókönyv.hu
  6. VONATOS - Napirajz
  7. Óriás plüss laman
acido git vélemények e
Hypophosphataemia: a tartós alkalmazás vagy nagy adagok, illetve alacsony foszfortartalmú diétán lévő betegeknél akár a normál adagok alkalmazása is foszforhiányt, fokozott csontreszorpciót, hiperkalciuriát és oszteomaláciát eredményezhet. Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: Nem gyakori: hasmenés vagy székrekedés. KÖLCSÖNHATÁS: Elővigyázatosságot igénylő kombinációk: A következő gyógyszerek felszívódása a gyomor-bélrendszerből egyidejű szedés esetén csökken, ezért javasolt, hogy az alumínium tartalmú antacidumok bevétele jóval más gyógyszerek előtt vagy után történjen. Fluorokinolonok és az Acido-Git Maalox cukormentes rágótabletta együttes alkalmazása esetén a két gyógyszer bevétele között legalább 4 óra teljen el. Lehetőség szerint legalább 2 óra teljen el az Acido-Git Maalox rágótabletta és az olyan gyógyszerek bevétele között, mint például: H2-antihisztaminok, H2-receptor blokkolók, antituberkulotikumok: etambutol, izoniazid (per os); atenolol, cefdinir, cefpodoxim, metoprolol, propranolol, rozuvasztatin, klorokin, ciklinek, diflunizal, digoxin, biszfoszfonátok, fexofenadin, vas (sók), nátrium-fluorid, glükokortikoszteroidok (prednizolon és dexametazon), indometacin, ketokonazol, lanzoprazol, linkozamidok, fenotiazin neuroleptikumok, penicillinamin, foszfor (nyomelem), levotiroxin.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

August 12, 2022